Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


Συστατικά
1 μπούτι κατσικίσιο ή σπάλα ή ό,τι άλλο κομμάτι σας αρέσει
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
αλάτι-πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
Οδηγίες
Τοποθετούμε το κρέας στο πήλινο και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Περιχύνουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για κανένα 2ωρο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει (περίπου 20 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου