Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Συστατικά
Χοιρινή πανσέτα ξεκοκαλισμένη                    1/2 κιλό γραβίερα πικάντικη, ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί, κομμένο σε φέτες
Μπεϊκον                                                          μαϊντανό
8 δοντάκια σκόρδο κομμένα στα δύο            λίγη μουστάρδα
Λάδι                                                                 αλάτι, πιπέρι
κλωστή, οδοντογλυφίδες                                πατάτες
Οδηγίες
Μια μέρα πριν...Ζητώ στον κρεοπώλη να μου καθαρίσει και να μου ανοίξει το κρέας.
Στο multi βάζω: αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, 2 κουταλίες λάδι και τα αλέθω.
Έχω ανοιχτό το κρέας, όπου το αλείφω με την μουστάρδα και στην συνέχεια με το παραπάνω μείγμα.
Βάζω σε όλο το μήκος του κρέατος, τα σκόρδα και από πάνω το μπέϊκον και το τυρί.
Το κλείνω ρολό, όπου το δένω με την κλωστή, γυρνάω τις άκρες προς τα μέσα & βάζω οδοντογλυφίδες.
Το τυλίγω με μια μεμβράνη, το βάζω στο ψυγείο και το ψήνω την επόμενη μέρα με τις πατατούλες, σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 4 ώρες.
Όταν ψηθεί, το αφήνω να κρυώσει καλα και τότε το κόβω σε λεπτές φέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου