Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πάβλοβα με κεράσια

Συστατικά συνταγής
6 ασπράδια, από με γάλα αυγά
300γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορνφλάουερ
2 κ.γ. ξύδι από άσπρο κρασί
25γρ. σκόνη κακάο
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
280γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
300γρ. μαρμελάδα κεράσι (σπιτική ή έτοιμη)
Φυστίκια Αιγίνης (ανάλατα) ψιλοκομμένα και φρέσκα κεράσια για γαρνίρισμα

Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς (ή στους 120 για φούρνο με αέρα)
Αρχίστε να χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και όταν έχουν αφρατέψει αρκετά προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, 1-2 κουταλιές κάθε φορά, φροντίζοντας να χτυπάτε πολύ καλά στο μεσοδιάστημα.
Όταν τελειώσετε με τη ζάχαρη, συνεχίστε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι το μείγμα να έχει γίνει μια πολύ σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Προσεχτικά προσθέστε το κορνφλάουερ, το ξύδι, το κακάο και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα μεγάλο μεταλικό κουτάλι ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΑ ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα ταψί απλώστε ένα κομμάτι χαρτί φούρνου και σχεδιάστε επάνω έναν κύκλο διαμέτρου 25cm.
Προσεχτικά βάζετε την μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις μέσα στον κύκλο και χτίζοντας λιγάκι τα πλαϊνά ώστε να κάνει βαθούλωμα που αργότερα θα το γεμίσετε με την γέμιση.
Ψήνετε την μαρέγκα για 1 1/2 ώρα κι όταν είναι έτοιμη αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το γλυκό, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη τόση ώρα ώστε να στέκεται.
Βάζετε την μαρέγκα σε δίσκο σερβιρίσματος, προσθέστε την μαρμελάδα κεράσι στο βαθούλωμα και από πάνω κουταλιά-κουταλιά προσθέστε την κρέμα.
Πασπαλίστε με τα φυστίκια και βάλτε τα φρέσκα κεράσια εδώ κι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου