Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Συστατικά
1 κιλό κρέας χοιρινό σε μικρα κομμάτια        1 ντομάτα
1 κρεμμύδι                                                      300 γραμμάρια φέτα
κρασί λευκό                                                    ρίγανη
αλάτι                                                               πιπέρι
μπούκοβο
2 κεφάλια σκόρδο
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπώλ βάζουμε το κρέας και ρίχουμε κρασί μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε με το αλατι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε ελαφρά το κρέας.
Σε ενα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στρώνουμε το κρέας και το κρεμμυδι το ψιλοκομμένο και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να τηγανιστεί απο το λίπος του και τα υγρά του. Κατα την διάρκεια του τηγανίσματος πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Όταν ροδίσει το κρέας και πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τη ντομάτα, την οποία εχουμε τεμαχίσει σε κύβους, και την φέτα που την έχουμε τρίψει ελαφρά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως γιατί πρέπει να φαγωθεί ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου