Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Δίπλες

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγετε έναν λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.

Αφήνετε για μιση ώρα να ξεκουραστεί.

Κόβετε μικρα κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.

Βάζετε το λάδι να κάψει.

Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μια σήτα ή στρατσόχαρτο.

Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.

Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου