Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μυρωδάτα Ντόνατς Κανέλας


Υλικά:
Για τα ντόνατς:
500γρ αλεύρι self-rising                                1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
90γρ. ζάχαρη άχνη                                       2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο                200ml γάλα
Αρκετό ηλιέλαιο για τηγάνισμα                  
 Για την επικάλυψη:
1 κουταλιά της σούπας κανέλα         
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία:
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Τοποθετήστε σε ηλεκτρικό μίξερ τα αυγά, το γάλα και το λάδι και κτυπήστε τα να ενωθούν. Προσθέστε σιγά-σιγά στο μίξερ τα στεγνά υλικά από το μπολ (αλεύρι, κλπ) μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Μόλις δημιουργηθεί μία απαλή μπάλα από ζύμη αφαιρέστε την από το μίξερ σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε την ζύμη σε χοντρό φύλλο (1cm περίπου). Χρησιμοποιείστε το ειδικό φορμάκι για να κόψετε το φύλο ζύμης σε ντόνατς και αφαιρέστε το εσωτερικό για να δημιουργηθεί η τρύπα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε το ειδικό φορμάκι χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να σχηματίσετε τα ντόνατς. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι του νερού για να σχηματίσετε τα ντόνατς και για να δημιουργήσετε την τρύπα ένα ποτηράκι για σφηνάκι. Τα εσωτερικά που αφαιρείτε για να δημιουργηθεί η τρύπα στα ντόνατς μπορείτε να το τηγανίσετε ως έχουν αφού γίνονται τέλειες μπουκιές.
Αφήστε τα ντόνατς να σταθούν για λίγα λεπτά, ενώσω ετοιμάζετε το την επικάλυψη και το λάδι για τηγάνισμα.
Ανακατέψτε την κανέλα με τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι, και αφήστε το να ζεσταθεί αρκετά σε μέτρια/υψηλή θερμότητα.
Τηγανίστε τα ντόνατς 2-3 κάθε φορά. Τοποθετήστε τα ένα-ένα προσεκτικά στο καυτό λάδι και τηγανίστε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα στο κάτω μέρος, και στη συνέχεια, γυρίστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στις δύο πλευρές ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τα ψημένα ντόνατς σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν για λίγο και, ενώ είναι ακόμα ζεστά, βουτήξτε στην επικάλυψη ζάχαρης και κανέλλας μέχρι να καλυφθούν με αυτή. Τοποθετήστε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου