Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μπιφτέκια Μυρωδάτα

Υλικά:
500γρ. κιμάς ανάμικτος (βοδινό, χοιρινό), διπλοπερασμένος
1 αβγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κρεμμύδια περασμένα στο τρίφτη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
 Τριμμένη φρυγανιά για το ζύμωμα (όσο πάρει)
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη φρυγανιά) σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια να ενωθούν.
Η ζύμη μας στο σημείο αυτό πρέπει να είναι πολύ υγρή και δεν θα πλάθεται εύκολα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην είναι τόσο υγρή η ζύμη. Συνήθως παίρνει περίπου 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά αλλά μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο. Το σημαντικό είναι να πλάθονται τα μπιφτεκια μας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα αραδιάζουμε σε επίπεδο δίσκο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στον καταψύκτη για τουλάχιστον μία ώρα. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού αν βάλουμε απευθείας τα μπιφτέκια στη σχάρα θα σπάσουν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ καλά και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας ανάλογα με τις προσωπικές μας απαιτήσεις.
Σερβίρουμε σε ψωμάκια με πολύχρωμες πιπεριές ή μία ωραία σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου