Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γαλοπούλα σε Αραβική Πίτα

450 γρ. φιλέτο στήθος Γαλοπούλα
1 κουτ. σουπ. Λάδι
1 μεγάλο Κρεμμύδι(α)
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κουτ. σουπ. τριμμένη φρέσκια Τζίντζερ
1 κουτ. σουπ. Κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκ. Μπούκοβο
1 κουτ. γλυκ. Κύμινο
1 φλιτζάνι Ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι (αγελάδας με μηδεν λιπαρά) Γιαούρτι
3 Αραβικές πίτες

1. Κόψτε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθαρίστε και κόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

2. Ζεματίστε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλτε τις.

3. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε την τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό και τη γαλοπούλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

4. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.

5. Κόψτε τις πίτες στη μέση, ανοίξτε τις και γεμίστε τις με το μίγμα της γαλοπούλας. Σερβίρετε τις σε μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου