Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εργολάβοι

Υλικά:
250 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 ασπράδια
350 γραμ. ζάχαρη
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Αλέθουμε σε λεπτό μύλο ή στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακή, να στέκεται (γι' αυτό ο αριθμός των ασπραδιών "παίζει").
Σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, το οποίο έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα, βάζουμε το μείγμα κουταλιές-κουταλιές σε κάποια απόσταση γιατί απλώνουν. Από πάνω τοποθετούμε μισό αμύγδαλο (θα χρειαστούμε γύρω στα 20).
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά, ξεκολλάμε με προσοχή και αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα.
Διατηρούνται καλύτερα κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου