Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 baking powder
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 Εκτέλεση:

1. Σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί.

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.

3. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

4. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
Το χυμό από τα πορτοκάλια (βγαίνει γύρω στα 3/4 της κούπας)
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου