Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μουστοκούλουρα

Υλικά:
4 φλυτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
¾ φλιτζανιού πετιμέζι
1 ½ κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει. Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το μείγμα στο αλεύρι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια. Ψήνετε για 20'.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου