Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σεφταλιές


1 κιλό άπαχος Κιμάς Αρνίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
2 κουτ. Λάδι
3 σκελίδες λιωμένες Σκόρδο
1 κουτ. Ξερός Δυόσμος
1 κουτ. Ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 κουτ. Γλυκού Ρίγανη
3 κουτ. γαλέτα
1 Αυγό(ά)
1 αρνίσια(ες) σκέπη(ες)
3 λεμόνια Χυμός λεμονιού

Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη σκέπη και το λεμόνι. Ζυμώνετε για 5 λεπτά. Ξεπλένετε τη σκέπη. Αφαιρείτε τα χοντρά κομμάτια λίπους, τη βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι, να ασπρίσει και να φύγει η "βαριά" μυρωδιά της. Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.

Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκι και βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού της σκέπης. Τυλίγετε να περιστραφεί γύρω από τον κιμά η σκέπη 1-2 φορές. Ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου