Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Συστατικά
2 κιλά μπούτι αρνιού                                                  350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 συκωταριά                                                               10-15 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο                                                        2 πιπεριές κομμένες σε κύβους (προαιρετικό)
κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους (προαιρετικό)         1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο                         αλάτι
Πιπέρι                                                                          ρίγανη
Θρούμπι                                                                      γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
Βάζουμε λίγο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και αφού βράσει, ζεματάμε την συκωταριά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και την κομμένη συκωταριά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο και τα μπαχαρικά και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνουμε τους κύβους του τυριού και την αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το μπούτι σε μία πλευρά μέχρι το κόκαλο, το οποίο αφαιρούμε πολύ προσεχτικά και ανοίγουμε το κρέας. Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος της μέσης και τυλίγουμε το κρέας σαν ρολό. Το δένουμε καλά με σπάγκο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί ρίχνοντας γύρω γύρω και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρεται κομμένο σε φέτες γαρνιρισμένο με ρύζι ή πατάτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου