Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μαρμελάδα αχλάδι



Συστατικά
1 κιλό αχλάδια
1 μήλο τριμμένο (το θέλουμε για την πηκτίνη που περιέχει)
1 κιλό ζάχαρη
λίγη κανέλα (σε σκόνη)
λίγο χυμό λεμονιού
3-4 κουταλιές νερό

Οδηγίες
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια (τα καθαρίζουμε γιατί δεν ξέρουμε με τι φυτοφάρμακα έχουν ψεκαστεί!).
Βάζουμε τα αχλάδια σε κατσαρόλα με νερό και χυμό λεμονιού (αφού τα κόψουμε σε κομματάκια) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τριμμένο μήλο, 3-4 κουταλιές νερό, λίγο χυμό λεμονιού και την κανέλα.
Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να λιώσουν τα αχλάδια και να πήξει η μαρμελάδα μας, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας!
Βάζουμε τη μαρμελάδα μας στα βαζάκια και... καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου