Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

μαρμελάδα πορτοκάλι


Συστατικά
πορτοκάλια χοντρόφλουδα
ζάχαρη
νερό

Οδηγίες
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια μας.
Κρατάμε το ένα τρίτο από τις φλούδες γιατί θα τις βάλουμε στην μαρμελάδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες που έχουμε κρατήσει και νερό να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκάλια.
Βράζουμε τα πορτοκάλια μας μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουε να κρυώσουν λιγο.
Βάζουμε στο μίξερ τα πορτοκάλια μαζί με τις φλούδες και τα αλέθουμε μέχρι να λιώσουν τα πορτοκάλια, οχι πολύ όμως για να μην πολτοποίηθουν οι φλούδες μας.
Αφού τα βγάλουμε απο το μίξερ ζυγίζουμε τον πολτό μας και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου