Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μαρμελάδα καρπούζι


Συστατικά
ένα καρπούζι μικρό
4 ποτήρια ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 κ.γ. βανίλια

Οδηγίες
Αφαιρούμε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού.
Κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δούμε ότι τα κομμάτια έγιναν κάπως διάφανα.
Βάζουμε τα κομμάτια στο μπλέντερ και τα λιώνουμε.
Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι η μαρμελάδα μας να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου