Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΡΝΙΣΙΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ



Υλικά:
1 κιλό αρνί ψαχνό, κομμένο σε κύβους                                                 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ            Ξύσμα και Χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (turmeric)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
Αλάτι
Προετοιμασία:
Κτυπήστε σε ένα ηλεκτρικό επεξεργαστή τροφίμων το σκόρδο, το τζίντζερ, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τούρμερικ, την κανέλα, το κολίανδρο και το κύμινο. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα από το μπλέντερ. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να καλυφθεί το κρέας με την σάλτσα των μπαχαρικών. Σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Περάστε το κρέας επάνω σε σουβλάκια.
Ψήστε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρικό γκριλ για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλατίζουμε το κρέας ελαφρά.
Σερβίρετε τα σουβλάκια με φρέσκια σαλάτα και πίτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου