Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Παστέλι

Υλικά
1 κιλό σουσάμι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 βανίλιες
λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Καβουρντίζετε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα μέχρι που να αρχίσετε να τρίβετε.
Ρίχνετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Το ρίχνετε σε ταψί και το απλώνετε καλά με βρεγμένο ποτήρι κυλινδρικά
Το κόβετε αμέσως σε κομμάτια και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για να ξεκολλήσουν τα κομμάτια εύκολα, βάζετε το ταψί λίγο να ζεσταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου