Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ


Συστατικά
1 κοτόπουλο 1 12 κιλό κομμένο σε μερίδες         3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο καρότο                                                    1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι                                                 3 κουταλιές της σούπας λάδι               
400 γρ. ντοματάκια κονκασε (1 συσκευασία)       2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο                           1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 12 φλιτζάνια τσαγιού νερό                                 Αλάτι-Πιπέρι
500 γρ. παπαρδέλες                                              Παρμεζάνα ή Κεφαλοτύρι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε τα λαχανικά, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει σε καρέ, με το δεντρολίβανο για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για ένα-δύο λεπτά. Τότε προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ραγού να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Ξεκοκκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε.
Με το μίξερ πολτοποιούμε τη σάλτσα με τα λαχανικά αφού αφαιρέσουμε το δεντρολίβανο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα.
Βράζουμε τις παπαρδέλες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας) σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τις παπαρδέλες σε μεγάλη ανοιχτή ρηχή πιατέλα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κατά μήκος προσθέτουμε το ραγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου