Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συστατικά
2 Συκωταριες αρνισιες                        σκεπη απο 2 αρνια (μπολι ή πανα)
3 αυγα (μεσαια)                                 1 αυγο μονο ο κροκος (για το αλειμα)
2 ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια      1 κρεμμυδι ξερο μετριο
1 κουπα ρυζι καρολινα                       αλατι-πιπερι
Ανιθο                                                   λιγο λαδι για το σωταρισμα
Οδηγίες
Ζεματιζουμε τις συκωταριες και τις ψιλοκοβουμε σε μεγεθος φουντουκιου.
Σωταρουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδακια και το ξερο κρεμμυδι με το λαδι.
Ριχνουμε και τις συκωταριες τα σωταρουμε μαζι, ριχνουμε το ρυζι, τον ανιθο, αλατι, πιπερι και οταν σωταριστουν καλα ολα μαζι τραβαμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα 3 αυγα, ελαφρως κτυπημενα, και ανακατευουμε καλα.
Γεμιζουμε τις σκεπες (αφου τις εχουμε κοψει σε μεγεθος χαρτομαντηλου) με το μειγμα και τις κλεινουμε ενωνοντας τις ακρες.
Τα βαζουμε σ'ενα ταψι (οχι λαδωμενο) με τις ακρες προς τα κατω.
Αφου αλειψουμε τους τζιγεροσαρμαδες με τον κροκο αυγου τα βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινισουν σε σιγανο φουρνο στους 100 βαθμους περιπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου