Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γαρδουμπάκια

1 ολόκληρη με γλυκάδια αρνίσια συκωταριά(ες)
έντερα
2 σκελίδες κοπανισμένες Σκόρδο
3 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κόβετε τη συκωταριά με το ψαλίδι σε μακριές λωρίδες. Πλένετε τα έντερα πολύ καλά με νερό. Με μολύβι ή βελόνα πλεξίματος τα γυρίζετε μέσα - έξω και τα ξεπλένετε καλά. Τα βάζετε σε μπολ με τον χυμό λεμόνι, να ασπρίζουν και να σφίξουν. Παίρνετε από 1 λωρίδα συκώτι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδια και τα τυλίγετε σφιχτά με τα έντερα. Κόβετε το έντερο και στερεώνετε με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε το ίδιο με την υπόλοιπη συκωταριά και τα έντερα.

Βάζετε σε ταψάκι και αλείφετε με λάδι. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθούν για 45-60 λεπτά, γυρίζοντας τα 1-2 φορές. Σερβίρετε αμέσως με το ζουμί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου