Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Lemon-butter jam


Συστατικά
8 λεμόνια
ξύσμα απο 1 λεμόνι
5 αβγά
2 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
300 γρ βούτυρο

Οδηγίες
Βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χυμό. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. καλά να ομογενοποιηθεί.
Οταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

2 σχόλια:

  1. den edosa thn adia moy na pareis fvtografia moy apo to blogspot moy ...moy eklepses thn fvtografia moy parolo poy apagoreyv me ayto edv to mnm sto blog moy ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ THN ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ........na katevaseis thn fvto moy giati tha anagkasto na parv ta metra moy stin google .... ean den tin kateveis tvra ...kai tha vretheis katigoroymeni kai epidi eisai sto blogger ta pragmata einai eykola ...tha bgalv anakinosi kai stis alles ploker mageirikhs na doyn ti ginete edo giati ektos apo tin dikh moy fvto vlepv k alles foto apo gnostes moy blogger ......parakoloythoume to blog sou ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. diavase to link poy esteila kai kane oti lew http://wwwirida.blogspot.com/2011/07/blog-post_9056.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή