Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μους Σοκολάτας Φτιαγμένο με Σοκολάτες Μαρς (Mars)

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:
4 σοκολάτες Μαρς (κανονικού μεγέθους), κομμένες σε κομματάκια
50ml γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο, κοσκινισμένο
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
τριμμένη σοκολάτα, για διακόσμηση

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες Μαρς, το γάλα και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρετή βάση. Βάλτε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η σοκολάτα λιώσει εντελώς. Μεταφέρατε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα για να μην δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα και να παραμείνει λείο.
Χτυπάμε με καθαρό σύρμα τα ασπράδια σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή μαρέγκα.
Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις την μισή μαρέγκα με την σοκολάτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Μοιράστε το μείγμα σε έξι μικρά φλιτζανάκια, ή φορμάκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρετε διακοσμώντας την μους σας με τριμμένη σοκολάτα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Απολαύστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου