Πέμπτη 5 Μαΐου 2011


 Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο

40 γρ. βούτυρο

4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

1 κιλό Μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μικρούς κύβους

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 κλωνάρια σέλερυ σε ροδέλες

2 μεγάλα καρότα σε κύβους

2 κουταλιές αλεύρι

1 κουταλιά πελτέ

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

2 κουταλάκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Σοτάρουμε στο λάδι και στο μισό βούτυρο για 3 λεπτά το Μοσχάρι σε μεγάλη κατσαρόλα. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σελερυ, το καρότο, τα κρεμμύδια, το αλεύρι, τον πελτέ και τις ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ζεστό το ζωμό και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να χυλώσουν τα υλικά. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας πάνω σε πουρέ, μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου