Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τηγανόψωμο

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 ελάχιστη ζάχαρη  
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό
Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή
Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι
Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια
Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια
Τηγανίζετε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου