Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η μακαρονάδα των Μαφιόζων

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι

Για τα κεφτεδάκια
400 γρ. κιμάς
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
λίγο αλάτι, πιπέρι


Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
 Διαδικασία

Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά με το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 30 δεύτερα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βαφτίζουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά όση ώρα λέει στο πακέτο. Σουρώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη σάλτσα με κεφτέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου