Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Λαγάνα

Υλικά:
500 γρ αλεύρι μαλακό
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
σουσάμι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
Ζεσταίνετε μία μικρή ποσότητα νερού
Διαλύετε εκεί την μαγιά και αφήνετε μισή ώρα να "αφρίσει"
Προσθέτετε το λάδι και το αλέυρι και ανακατεύετε
Ζυμώνετε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή
Δίνετε το σχήμα της λαγάνας
Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε την λαγάνα μέσα
Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε μέγεθος
Αλείφετε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου