Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μιλφέιγ με μανταρίνι & σάλτσα μαστίχα

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα,
3 μανταρίνια,
100 γρ. βούτυρο αγελαδίσιο,
100 γρ. καστανή ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος,
1 ποτήρι κρασιού συμπυκνωμένο χυμό μανταρινιού,
 1 σφηνάκι λικέρ από μαστίχα  
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε την σφολιάτα σε καρέ 10X10.
Χτυπάμε τη μαστίχα στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια φύλλου με λίγη μαστίχα και βούτυρο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι με βούτυρο σοτάρουμε τα φρούτα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαστίχα, το χυμό μανταρινιού, το λικέρ και μετά από 5 λεπτά τη κρέμα γάλακτος.
Μοντάρουμε το γλυκό σε ναπολεόν με τρία φύλλα, λίγα φρούτα ανάμεσα και τελειώνουμε περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου