Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αρνάκι φρικασέ

Υλικά:
1 κούπα Λάδι
2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι
6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α)
1/2 κιλό Μαρούλι
1/2 κούπας ψιλοκομμένος Άνηθος
2 Αυγό(ά)
1/2 κούπας Χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Έτσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.
Σερβίρετε το αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου