Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σχιουφιχτά

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια σχιουφιχτά
2 μέτριες πιπεριές
2 ντομάτες γινομένες
100 γρ. μυτζήθρα Κρήτης
50 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
50 γρ. ανθότυρο ξηρό τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Διαδικασία

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε τις πιπεριές ψιλές και τις σοτάρουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και περιμένουμε να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουν και άλλο ψήσιμο τα υλικά, προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ετοιμασθούν ρίχνουμε τη μυζήθρα Κρήτης και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. Μόλις τη δούμε να λιώνει ρίχνουμε και τη γραβιέρα Κρήτης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γλασάρει η σάλτσα προσθέτουμε τα σχιουφιχτά που τα έχουμε ήδη βράσει. Ανακατεύουμε πάλι τα υλικά μας, να αναμειχθούν καλά και μετά από 5 λεπτάκια είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και φυσικά δεν ξεχνάμε να πασπαλίσουμε από πάνω λίγο ξηρό ανθότυρο τριμμένο…

Καλή μας όρεξη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου