Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Συστατικά συνταγής
8 κουταλιές αρωματικού καφέ φίλτρου
500 ml νερό
400 γραμ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 λίτρο κονιάκ
Οδηγίες συνταγής
Φτιάχνουμε τον καφέ κανονικά στην καφετιέρα μας με τα 500 ml νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με τα 250 ml νερό να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε και τον καφέ στο σιρόπι και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Το κατεβάζουμε απ΄τη φωτιά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (δεν πρέπει να καίει, να είναι απλά χλιαρό) και προσθέτουμε το κονιάκ.
Το βάζουμε σε μια γυάλα ή σε μεγάλο μπουκάλι και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες σε κάποιο σκιερό ντουλάπι μακριά από υγρασία, πολλή ζέστη ή πολύ κρύο. Μόλις περάσουν οι μέρες, το μοιράζετε σε μικρότερα μπουκάλια ποτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου