Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Συστατικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο                                   1 μέτριο κρεμμύδι στο μίξερ
1 φλ. του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο          αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κρασί και στυμμένες
150 γρ. φέτα                                                   αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα δουλεύετε μέχρι ναν γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Λιώνετε καλά τη φέτα με ένα πιρούνι. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθετε ως εξής: παίρνετε τόση ποσότητα όση για ένα μέτριο κεφτεδάκι. Το ανοίγετε σαν πιτάκι στην παλάμη σας και στο κέντρο του βάζετε ½ κ.γ. φέτα. Ανασηκώνετε τις άκρες από τον κιμά και το κάνετε στρογγυλό, ώστε η φέτα να είναι στο κέντρο.
Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου