Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

Συστατικά
1 καρβέλι του ενός κιλού                    2 κιλά αρνάκι σε μικρές μερίδες
5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο                       2 πατάτες σε κύβους
4 κ.σ. χυμό λεμόνι                              1 1/2 κ.σ. ρίγανη
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο                1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. μανούρι σε κυβάκια          αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες.
Βγάζουμε τις πατάτες σε μπολ. Στο ίδιο βούτυρο ροδίζουμε το κρέας αφού αλατοπιπερώσουμε.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στο κρέας όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφαιρούμε ένα μεγάλο καπάκι από το καρβέλι και το αδειάζουμε από τη ψίχα, αφήνοντας έναν πόντο ψίχα γύρω-γύρω.
Γεμίζουμε με το μείγμα το καρβέλι και κλείνουμε με το καπάκι.
Βρέχουμε το ψωμί με λιωμένο βούτυρο και νερό.
Τυλίγουμε με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο το καρβέλι.
Ψήνουμε στους 200ο C για 1 1/2 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου