Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


Συστατικα
Μια σούβλα πάχους 3 εκατοστών το πολύ, κατά προτίμηση τετράπλευρη
Χοιρινό κρέας (ποσότητα ανάλογα με τη ...σουβλα μας) από διάφορα μέρη (να υπάρχει λίπος)
Αλάτι                                       Πιπέρι (μαύρο)           Ρίγανη            
Οδηγιες
Κόβουμε τα κρέατα έτσι ώστε να έχουν μέγιστο πλάτος τα 10 εκατοστά και μέγιστο πάχος τα 4 εκατοστά.
Αλατίζουμε τα κρέατα λίγο παραπάνω από ό,τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται, περίπου μισή ώρα πριν από το σούβλισμα. Ρίχνουμε και το πιπέρι (μαύρο ή και πράσινο).
Σουβλίζουμε τα κρέατα το ένα μετά το άλλο και τα τοποθετούμε όπως μια στίβα πιάτα (σχετικά σφικτά).
Έχουμε ανάψει τα κάρβουνά μας πιο πριν και τοποθετούμε το κοντοσούβλι στην ψηστιέρα. Στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κοντοσούβλι τραβάμε τα κάρβουνα δεξιά κι αριστερά, έτσι ώστε τα λίπη που θα πέφτουν κάτω να μην αρπάζουν φωτιά. Δηλαδή τα κάρβουνα είναι εκατέρωθεν του κοντοσουβλίου.
Γυρίζετε που και που το κοντοσούβλι για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σε 45 λεπτά περίπου θα έχετε το πιο καλοψημένο κρέας που είχατε φτιάξει ποτέ.
Για να το αφαιρέσετε από τη σούβλα θα πάρετε ένα ταψί ψησίματος, θα ακουμπήσετε πάνω τη σούβλα και θα αφαιρείτε ένα - ένα τα κομμάτια. Αφού τα βγάλετε τα βάζετε σε ένα μπολ.

ΚΟΛΠΑΚΙ! Αν βιαστήκατε να το βγάλετε και είναι λίγο ωμά τα κρέατα και οι γυναίκες της παρέας απειλούν να μην το φάνε περάστε τα για 1 με 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου