Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πουγκιά βερίκοκου με φύλλο κρούστας

Συστατικά συνταγής
115 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
45 ml βερίκοκο κομπόστα
3 αμυγδαλωτά σπασμένα
3 φύλλα κρούστας

Από τα βασικά υλικά
4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο + λίγο ακόμα για την επάλειψη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
 Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο ένα σκεύος ψησίματος. Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα και την κομπόστα. Προσθέτουμε τα αμυγδαλωτά και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια 24 x 13 εκ. Βάζουμε τα κομμάτια το ένα πάνω από το άλλο και καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα, για να προλάβουμε το στέγνωμα των φύλλων. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φύλλο το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα τετράγωνο το οποίο αλείφουμε και αυτό με βούτυρο. Με ένα κουταλάκι βάζουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα βερύκοκου στο κέντρο, ανασηκώνουμε ελαφρά τις άκρες από τα φύλλα και πατάμε με το χέρι μας στη μέση περίπου, σχηματίζοντας ένα πουγκάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Αραδιάζουμε τα πουγκιά στο σκεύος ψησίματος και ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε τα πουγκιά να έρθουν σε θερμο κρασία δωματίου ή τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 5-8 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου