Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ζυμαρικά με λαχανικά και μπεσαμέλ

500 γρ. ζυμαρικά
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
3 πράσα
100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
150 γρ. τυριά τριμμένα ανάμεικτα (ρεγκάτο, καφαλογραβιέρα, γκούντα)
4 κουτάλια της σούπας σάλτσα ντομάτας
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
60 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια σάλτσα μπεσαμέλ (έτοιμη ή σπιτική)
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζετε τα λαχανικά, τα πλένετε και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά ανακατεύοντας συνεχώς 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Σβήνετε με το κρασί και τον ντοματοχυμό. Αποσύρετε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά, τα λαχανικά, τα μισά τυριά και τα 2/3 από τη μπεσαμέλ και ανακατεύετε. Αραιώνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με λίγη κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τα υπόλοιπα τυριά και λίγο μοσχοκάρυδο. Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και ψήνετε 20' στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου